Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 7 Lesson 15 Answer Key

Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Pattern Sheet Answer Key

Multiply.
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (1)
multiply by 9 (1–5)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (2)

Explanation:
9 × 1 = 9
9 × 2 = 18
9 × 3 = 27
9 × 4 = 36
9 × 5 = 45.

Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Problem Set Answer Key

Question 1.
Mrs. Kozlow put a border around a 5-foot by 6-foot rectangular bulletin board. How many feet of border did Mrs. Kozlow use?
Answer:
Mrs. Kozlow used 22ft of border.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (3)
Length of the side of the rectangular bulletin board = 6ft
Width of the side of the rectangular bulletin board = 5ft
Perimeter of the rectangular bulletin board = 2 (Length + Width)
= 2 ( 6ft + 5ft )
= 2 × 11ft
= 22ft.

Question 2.
Jason built a model of the Pentagon for a social studies project. He made each outside wall 33 centimeters long. What is the perimeter of Jason’s model pentagon?
Answer:
Perimeter of the Jason’s model Pentagon = 165 centimeters.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (4)
Length of the Side of the Jason’s model Pentagon = 33 centimeters
Perimeter of the Jason’s model Pentagon = 5 × Side
= 5 × 33 centimeters
= 165 centimeters.

Question 3.
The Holmes family plants a rectangular 8-yard by 9-yard vegetable garden. How many yards of fencing do they need to put a fence around the garden?
Answer:
Perimeter of the rectangular vegetable garden = 34-yard.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (5)
Length of the rectangular vegetable garden= 9-yard
Width of the rectangular vegetable garden = 8-yard
Perimeter of the rectangular vegetable garden = 2 ( Length + Width )
= 2 (9-yard + 8-yard)
= 2 × 17-yard
= 34-yard.

Question 4.
Marion paints a 5-pointed star on her bedroom wall. Each side of the star is 18 inches long. What is the perimeter of the star?
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (6)
Answer:
Perimeter of the Star = 180 inches.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (7)
Length of the side of the Star = 18 inches
Number of sides of Star = 10
Perimeter of the Star = 10 × Side
= 10 ×18 inches
=180 inches.

Question 5.
The soccer team jogs around the outside of the soccer field twice to warm up. The rectangular field measures 60 yards by 100 yards. What is the total number of yards the team jogs?
Answer:
The total number of yards the team jogs = 640 yards.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (8)
Length of the rectangular soccer field = 100 yards
Width of the rectangular soccer field = 60 yards
Perimeter of the rectangular soccer field = 2 ( Length + Width )
= 2 ( 100 yards + 60 yards )
= 2 × 160 yards
= 320 yards.
Number of rounds the soccer team jogs around the outside of the soccer field to warm up = twice
The total number of yards the team jogs = 320 yards × 2
= 640 yards.

Question 6.
Troop 516 makes 3 triangular flags to carry at a parade. They sew ribbon around the outside edges of the flags. The flags’ side lengths each measure 24 inches. How many inches of ribbon does the troop use?
Answer:
The troop used 216inches of ribbon.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (9)
Number of triangular flags Troop 516 makes = 3 or Three
Length of the triangular flags Troop 516 makes = 24inches
Perimeter of the triangular flags Troop 516 makes = 3 × Side
= 3 × 24inches
= 72inches.
Perimeter of the 3 triangular flags Troop 516 makes = 3 × 72inches
= 216inches.

Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Exit Ticket Answer Key

Marlene ropes off a square section of her yard where she plants grass. One side length of the square measures 9 yards. What is the total length of rope Marlene uses?
Answer:
The total length of rope Marlene uses = 36 yards.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (10)
Length of the side of the square = 9 yards.
Perimeter of the square = 4 × Side
= 4 × 9 yards
= 36 yards.

Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Homework Answer Key

Question 1.
Miguel glues a ribbon border around the edges of a 5-inch by 8-inch picture to create a frame. What is the total length of ribbon Miguel uses?
Answer:
The total length of ribbon Miguel uses = 26-inch.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (11)
Length of the rectangular picture = 8-inch
Width of the rectangular picture = 5-inch
Perimeter of the rectangular picture = 2 ( Length + Width )
= 2 ( 8-inch + 5-inch )
= 2 × 13-inch
= 26-inch.

Question 2.
A building at Elmira College has a room shaped like a regular octagon. The length of each side of the room is 5 feet. What is the perimeter of this room?
Answer:
The perimeter of this room = 40 feet.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (12)
length of each side of the regular octagon room = 5 feet
Perimeter of the regular octagon room = 8 × Side
= 8 × 5 feet
= 40 feet.

Question 3.
Manny fences in a rectangular area for his dog to play in the backyard. The area measures 35 yards by 45 yards. What is the total length of fence that Manny uses?
Answer:
The total length of fence that Manny uses = 160 yards.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (13)
Length of the rectangular fence = 45 yards
Width of the rectangular fence = 35 yards
Perimeter of rectangular fence = 2 ( Length + Width )
= 2 (45 yards + 35 yards )
= 2 × 80 yards
= 160 yards.

Question 4.
Tyler uses 6 craft sticks to make a hexagon. Each craft stick is 6 inches long. What is the perimeter of Tyler’s hexagon?
Answer:
Perimeter of the Tyler’s hexagon = 36 inches.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (14)
Length of the side of the Tyler’s hexagon = 6 inches
Perimeter of the Tyler’s hexagon = 6 × Side
= 6 × 6 inches
= 36 inches.

Question 5.
Francis made a rectangular path from her driveway to the porch. The width of the path is 2 feet. The length is 28 feet longer than the width. What is the perimeter of the path?
Answer:
Perimeter of the rectangular path = 60 feet.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (15)
Length of the rectangular path = 28 feet
Width of the rectangular path = 2 feet
Perimeter of the rectangular path = 2 ( Length + Width )
= 2 ( 28 feet + 2 feet )
= 2 × 30 feet
= 60 feet.

Question 6.
The gym teacher uses tape to mark a 4-square court on the gym floor as shown. The outer square has side lengths of 16 feet. What is the total length of tape the teacher uses to mark Square A?
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (16)
Answer:
Perimeter of the Square court = 64 ft.
The total length of tape the teacher uses to mark Square A = 16 ft.

Explanation:
Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (17)
Length of the Square court = 16 ft
Perimeter of the Square court = 4 × Side
= 4 × 16 ft
= 64 ft.
The total length of tape the teacher uses to mark Square A = Perimeter of the Square court ÷ 4
= 64 ft ÷ 4
= 16 ft.

Eureka Math Grade 3 Module 7 Lesson 15 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5766

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.