Hoogtepunten van Argentinië & Chili (2024)

  1. Home
  2. Hoogtepunten van Argentinië & Chili

Argentinië is de ultieme reiservaring voor liefhebbers van natuur, 'wining & dining' en cultuur.In Chili is Torres del Paine - met zijn talrijke planten- en diersoorten zoals lama’s,alpaca’s - ongetwijfeld één van de meest spectaculaire nationale parken. Dit zijn de hoogtepunten van onze rondreizen door Argentinië en Chili.

Buenos Aires

Voor liefhebbers van de echte hotspots op aarde is Buenos Aires een must. Deze showpony hoort met Kaapstad, Sydney en Dubai tot 's werelds meest trendy steden.

De kleurrijke charme, een relaxte bevolking en een geschiedenis die is af te lezen aan de oude façades in de stad: Buenos Aires is een van de aantrekkelijkste steden in Zuid-Amerika. Geniet van de hoogtepunten van de Argentijnse keuken, de sensuele bewegingen van tangodansers en de chaotische kronkelende straten die historische bouwwerken met elkaar verbinden. Bezoek La Boca, het kloppende culturele hart van Buenos Aires, en beleef daar al het beste dat de stad te bieden heeft: dans, muziek, kunst en gastronomie.

Tips Buenos Airos: theedrinken met een rietje, de tango dansen, wijnen, wijnen, wijnen en churrasco grillvlees


Maté

De nationale drank van Argentinië is Maté, een bittere kruidenthee die ook populair is in andere Zuid-Amerikaanse landen. De thee wordt gemaakt van de bladeren en takjes van de mateplant. Het is een gezelschapsdrankje dat uit één kalebas en één rietje wordt doorgegeven en gedronken. De bombilla, het rietje, is een ijzeren buisje met aan het einde een filter. Is de Maté op? Dan wordt de kalebas weer bijgevuld met water.

Boom boom bailando, dans met mij de tango

De tango is een stijldans afkomstig uit Buenos Aires. Als je de échte Argentijnse cultuur wilt beleven, raden wij je aan om enkele tango lessen te volgen. Wil je in een echte ‘tangowijk’ een tango les volgen? Dan ben je in Buenos Aires in de wijk San Telmo aan het juiste adres.

Wijnproeverij
Tijdens onze groepsrondreizen vindt er aan het begin van de reis een wijnproeverij plaats in Buenos Aires. De wijnen uit Mendoza en andere wijngebieden worden tijdens de wijnproeverij voor je ingeschonken.

Churrasco en dulce de leche
Wereldwijd staat Argentinië bekend om zijn churrasco, oftewel gegrild vlees. Het vlees is enorm mals en vol van smaak en wordt geserveerd met salade en aardappelen of friet. En as je ruimte over hebt voor een dessert en van zoetigheid houdt, moet je zeker de dulce de leche proberen. Dit is een smeersel met karamelsmaak dat wordt gebruikt voor ijs, taartjes, koekjes en voor op brood. Een soort chocoladepasta maar dan veel lekkerder!

Foz do Iguaçu

Hoogtepunten van Argentinië & Chili (1)

Op de grens van Argentinië en Brazilië ligt dit betoverende natuurverschijnsel: de grootste aaneengesloten waterval ter wereld. De Iguazú-watervallen zijn maar liefst 2,7 kilometer breed en storten van een hoogte van ruim tachtig meter naar beneden. Vanaf verschillende uitkijkpunten kunnen reizigers deze machtige vertoning van natuurkracht aanschouwen. Geniet van een denderend lawaai, eindeloze watermassa's en een magisch mooie omgeving.

Reizen in Argentinië door indrukwekkende landschappen

De natuurlijke rijkdom van Argentinië is te danken aan de afwisselende topografie in de verschillende klimaatzones, zoals droge steppes, hoge Andestoppen, uitgestrekte pampa's, wetlands en subtropische regenwouden. Van jaguars tot walvissen en van pinguïns tot flamingo's: de variëteit is enorm.

Nationaal Park Torres del Paine

Hoogtepunten van Argentinië & Chili (2)

Puntige bergen, massieve gletsjers en serene meren: dit is het onvergetelijke landschap van Chileens Patagonië. In Torres del Paine Nationaal Park liggen de mooiste natuurwonderen van het zuiden van Chili bij elkaar. Deze ruige plek is een van de mooiste natuurgebieden ter wereld dankzij een unieke verzameling van geologische formaties, flora en fauna.

Argentinië & Chili: dat is Zuid-Afrika, Australië, Zwitserland en Spanje inéén op het toch als zo veelkleurige Zuid-Amerikaanse continent.

Península Valdés

Hoogtepunten van Argentinië & Chili (3)

Wie informatie zoekt over dit schiereiland in Argentinië zal vooral veel foto's van walvissen tegenkomen: Península Valdés staat bekend als een van de beste plaatsen ter wereld om deze reuzen van de zee te zien. Leer over het rijke en diverse zeeleven op deze bestemming aan de Atlantische kust. Pinguïns, zeeolifanten, orka's, walvissen en dolfijnen zijn enkele van de vele diersoorten die zich helemaal thuis voelen in de natuurlijke omgeving.

Perito Morenogletsjer

Hoogtepunten van Argentinië & Chili (4)

Een gigantische, helderblauwe, constant krakende ijskap - de Perito Morenogletsjer is een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden in Argentinië. Dit is het bevroren hart van Patagonië. Perito Moreno is een van de 48 gletsjers die uit het Zuid-Patagonische ijsveld voortkomen. De 60 meter dikke ijsmassa is 5 kilometer breed, 30 kilometer lang, 250 meter dik en constant in beweging. Ervaar dit fascinerende natuurverschijnsel van dichtbij tijdens een ijswandeling of bewonder het krakende monument vanaf een boot.

Leuke weetjes over de Perito Moreno gletsjer

Uniek: dit is de enige gletsjer ter wereld die niet krimpt
Waar: zo’n 50 kilometer van El Calefate in het zuiden van Patagonië
Te bereiken: vanuit Buenos Aires met een binnenlandse vlucht
Te zien: via een uitgebreid stelsel paden en platforms
Te horen: het piepen en kraken van steeds weer afbrekende stukken ijs, die met donderend geraas in het Argentino meer verdwijnen
Bijzonder: ‘la ruptura’: eens in de paar jaar breekt een gigantisch stuk van de gletsjer af in de oerstrijd tussen water, land en ijs.
De naam: Perito Moreno betekent letterlijk ‘het bruine hondje’. Waarom? Dat is een raadsel!

Ushuaia

Hoogtepunten van Argentinië & Chili (5)

De hoofdstad van de Argentijnse eilandengroep Vuurland is de zuidelijkste stad ter wereld. Vuurland klinkt als een plek in een fantasiewereld en ziet er even wonderbaarlijk uit: de adembenemende landschappen van besneeuwde bergketens, bossen, gletsjers en het Beaglekanaal zijn amper door mensen beroerd. Dit is een bestemming waar avonturiers en ontdekkingsreizigers zich helemaal thuis zullen voelen. Bovendien is Ushuaia voor veel reizigers de springplank naar Antarctica – vanuit de havenstad vertrekken meerdaagse cruises in de richting van de Zuidpool.

Hoogtepunten van Argentinië & Chili (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5591

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.